Ny kollega i fabriken!

Vi på 3C Production är väldigt stolta över att introducera vår nya kollega, roboten “Tor” som kommer från Odigo, en banbrytande teknologisk lösning som revolutionerar vårt arbete i fabriken i Falkenberg. Roboten, utvecklad i ett samarbete mellan 3C Production, som specialiserar sig på hållbara fönsterdrev, och Odigo, ett teknikdrivet konsultföretag inriktat på att modernisera verksamheter, markerar ett stort steg mot en mer effektiv och ergonomisk arbetsmiljö.

robot med ny teknologi på fabrik för fönsterdrev svälldrev

Med hjälp av den senaste robotteknologin kan fabriken nu automatisera delar av förpackningsprocessen. Detta innebär att repetitiva, monotona rörelser som ofta leder till belastningsskador hos personalen nu kan undvikas. Roboten hanterar repetativa lyft och precisionstransporter mellan olika produktionsstationer, vilket inte bara ökar produktionskapaciteten utan också förbättrar arbetsmiljön avsevärt för våra anställda. Genom att avlasta mänskliga operatörer från de tråkiga- och slitsamma uppgifterna, skapar vi en mer hållbar och hälsosam arbetsplats.

”Vi har länge strävat efter att hitta lösningar som kan effektivisera vår produktion och samtidigt skydda våra medarbetares hälsa. Genom vårt samarbete med Odigo har vi nu lyckats automatisera en stor del av förpackningsarbetet på ett smart och flexibelt sätt,” säger Johan Strömberg, VD på 3C Production. ”Roboten kan flytta produkter från punkt A till B medan operatören kan fokusera på mer kvalificerade uppgifter, vilket gör att vi både vinner tid och höjer kvaliteten på vårt arbete.”

vd framför robot för fabriksproduktion av isoleringsdrev fönster dörrar

För att fira denna teknologiska milstolpe arrangerade 3C Production i december 2023 ett event i form av “öppet-hus” vid fabriken i Falkenberg, där Johan Strömberg tillsammans med Marcus Engqvist, Manager Smart Factory på Odigo, välkomnade företagare och branschintressenter. Under eventet fick gästerna möjlighet att själva se roboten i aktion och förstå hur den kan integreras i olika typer av produktionsmiljöer. De fick även möjlighet att testa teknologin och diskutera med tekniker och operatörer om robotens potentiella möjligheter i deras egna verksamheter.

Marcus Engqvist förklarar: ”Odigo har utvecklat teknologin för att skapa en intelligent och flexibel lösning som passar industrin på alla nivåer. Vår vision är att kombinera effektiv produktion med ett starkt fokus på ergonomi och säkerhet, vilket vi verkligen uppnått med denna installation.”

event hur byggbranschen ska omfamna ny teknologi för bättre produktion

Robotens integration i 3C Productions fabrik har varit smidig och dess anpassningsförmåga gör att den kan hantera olika typer av uppgifter beroende på behoven i produktionen. ”Vi har redan sett bra resultat,” fortsätter Strömberg. ”Inte bara har vår produktion blivit mer effektiv, men våra medarbetare säger också att deras arbetsdag blivit mer varierad och mindre monoton, något som verkligen förbättrar arbetsmiljön på lång sikt.”

Framöver ser 3C Production och Odigo möjligheter att vidareutveckla samarbetet genom att implementera fler robotar och automatiserade lösningar i produktionen, med målet att ständigt ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation. ”Detta är bara början,” avslutar Strömberg. ”Vi är fast beslutna att fortsätta förbättra vår produktion med hjälp av den senaste tekniken och innovation, allt för att leverera högkvalitativa produkter på ett smart och hållbart sätt.”

3C Production visar med detta steg att det går att förena teknisk innovation med ansvarstagande för både miljö och människors välbefinnande. Tillsammans med Odigo leder företaget utvecklingen mot en mer hållbar och modern tillverkningsindustri.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Johan Strömberg VD, 3C Production
Telefon: +46 (0) 706 763 464
E-mail: info@3c.nu

Besök vår hemsida: https://3c.nu/
Läs mer om Odigo här: https://odigo.se/

3c production i samarbete med odigo consulting logo