3C Production ansluter sig till Prodikt – en milstolpe för hållbarhet och transparens i byggbranschen

Falkenberg, 26 augusti 20243C Production AB, en ledande aktör inom innovativa fönster- och byggprodukter, är stolta att meddela sin anslutning till Prodikt, en plattform för hållbarhetsdata som möjliggör full transparens kring produkters miljöavtryck. Steget markerar ett viktigt skifte mot ökad hållbarhet inom byggbranschen och understryker 3C Productions engagemang för att bidra till en mer miljömedveten framtid.

“För oss var det inget snack om saken”, berättar Johan Strömberg, innovatör och VD på 3C Production. Han fortsätter: ”Hållbarhet är någonting som genomsyrar hela vår verksamhet, att transparens av produkterna nu blir en branschstandard är efterlängtat”.

I takt med ökade hållbarhetsmål och fler lagstiftade krav läggs en stor arbetsbelastning på företagens processer. Prodikt vill underlätta- och erbjuda en standardiserad kalkylering av klimatavtryck, vilket gör det enkelt för företag att redovisa transparens om det ekologiska fotavtrycket för sina produkter. Genom att tillhandahålla heltäckande produktdata kombinerat med ett kraftfullt projektverktyg möjliggör Prodikt en kostnadseffektiv uppfyllnad av de krav och certifieringar som satts från början. Steget gör det enklare för företag, inköpare och konsumenter att göra mer informerade och miljösmarta val.

”Med Prodikts plattform kan vi vara helt transparenta med vårt fotavtryck och hjälpa andra företag i branschen att fatta beslut som gynnar miljön” Johan Strömberg, 3C Production.

3C Production har länge varit känt för sina innovativa lösningar och sin starka förankring i kvalitet och hållbarhet. CC-fönsterdrev och CC-tejp är två etablerade produkter som används både av hantverkare i branschen och hemmasnickrare. Genom att redan idag ansluta sig till Prodikt (CarbonZero AB) förstärker företaget sitt åtagande att ligga i framkant när det gäller hållbarhet, något som blir allt viktigare i en bransch där miljöpåverkan spelar en avgörande roll.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Strömberg VD, 3C Production
Telefon: +46 (0) 706 763 464
E-post: info@3c.nu

Besök vår hemsida: www.3c.nu
Läs mer om Prodikt: www.prodikt.com

3c production logo logga cc tejp drev fonsterdrev
prodikt logo 3c production